Dionici projekta ‘Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica’ obišli radove na izgradnji retencijskog bazena Križevačka

Danas, 8. prosinca 2022. godine, predstavnici investitora, Hrvatskih voda, tvrtke koja je sufinancirala projekt, te izvođača radova na projektu Aglomeracije Koprivnica obišli su radove na Križevačkoj cesti gdje je u tijeku izgradnja jednog od pet retencijskih bazena koji su planirani projektom. Retencijski bazen Križevačka svojim volumenom od 3000 m³ drugi je po veličini, nakon onog u Pavelinskoj ulici na kojem uskoro kreću radovi na izgradnji. Dionike projekta gradilištem je proveo Zdravko Petras, direktor tvrtke Koprivničke vode, koji je naglasio kako radovi idu predviđenim tijekom te će do kraja godine biti realizirani radovi u vrijednosti od oko 210 milijuna kuna. U općini Đelekovec izgrađeno je 95 posto cjevovoda, u Sigetecu i Hlebinama više od 90 posto, a radi se i u svim ostalim općinama obuhvaćenima projektom.

– Pred nama je još godinu dana radova, no ono što je za građane važno je to da će se puno više sanirati i manje raskopavati nego kao što je to bilo do sada. U tijeku su i sanacije cesta i nogostupa pa će svima biti puno lakše prometovati gradom i općinama. Retencijski bazen Križevačka riješit će se problematika urbane i oborinske odvodnje ovog dijela grada te naselja Reka. Pred nama je jedan od većih zahvata, onaj u Pavelinskoj ulici, gdje kreće gradnja najvećeg retencijskog bazena volumena 5500 m³, i kod Kauflanda koji će biti nešto manji. Retencijski bazen i prepumpna stanica Čarda te bazen na Herešinskoj također su pred završetkom – kazao je Zdravko Petras te zahvalio svim dionicima, posebno tvrtki Hrvatske vode s kojom se na projektu intenzivno surađuje.

Mirko Habijanec, predsjednik uprave tvrtke Radnik, izvođača radova na projektu, naglasio je kako se trenutno radi na 40-ak različitih lokacija te da nadaju da će svi radovi biti dovršeni u roku.

– Suradnja sa svima uključenima u projekt je dobra unatoč enormnom povećanju cijena. Mi smo materijal velikim dijelom nabavili već ranije, on je u skladištima tako da vjerujem da ćemo kraj sljedeće godine, kada je rok za završetak radova, dočekati mirno – kazao je Mirko Habijanec.

Radove je obišla i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice, pohvalila je dobru suradnju na projektu te izrazila zadovoljstvo što radovi idu svojim predviđenim tijekom.

– Nova infrastruktura ulijeva nam sigurnost u više aspekata, polazeći od osnovne sigurnosti građana, pa sve do podizanja kvalitete života u gradu. Iduća godina donijet će nam puno završnih radova, tako da vjerujem da će sve biti odrađeno u roku – rekla je dogradonačelnica Ostriž.

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskoj voda, istaknuo je kako je Koprivnica u najzrelijoj fazi radova od ostalih gradova koji rade na svojim aglomeracijama.

– Zahvaljujem Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću jer zaista dobro surađujemo, ništa se ne prepušta slučaju i sve gradske službe rade na dobrobit projekta. Na sve tri aglomeracije, u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, rade domaće tvrtke što posebno pohvaljujem. Hrvatske vode i dalje će biti na usluzi po svim pitanjima – zaključio je Davor Vukmirić.

Prije obilaska održan je sastanak dionika u Gradskoj upravi gdje su predstavljeni dosadašnji rezultati te se raspravljalo o aktualnim i narednim poslovima.