OBAVIJEST KORISNICIMA VODNIH USLUGA – KUĆANSTVIMA (kuće i zgrade)

Poštovani korisnici,

prije nekoliko dana za 15.785 korisnika vodnih usluga u kategoriji kućanstva (za kuće i zgrade) dostavljeni su obračuni potrošnje vodnih usluga za razdoblje od 01.10. do 31.12.2022. godine. S obzirom na to da su Koprivničke vode d.o.o., u prosincu prošle godine, nakon 20 godina, radi poboljšanja kvalitete vodnih usluga uvele novi informacijski sustav, obračun je po prvi puta sačinjen u novom programu te se izgledom i sadržajem razlikuje od obračuna koje ste dobivali u prijašnjim razdobljima.

U vezi dostavljenog obračuna obavještavamo vas:

Kućanstva (kuće i zgrade)

  • Na dostavljenim obračunima navedena je napomena o stanju preplate u EUR/kn na dan 19.01.2023. godine koje se odnosi na akontacijske uplate evidentirane do 19.01.2023. godine. Za te uplate umanjuje se obračun potrošnje vodnih usluga za razdoblje od 01.10. do 31.12.2022. godine, a razlika obračuna i uplaćenih iznosa je dug kojeg je potrebno platiti i koji je iskazan na obračunskoj uplatnici ili preplata za iduće razdoblje (za 2023. godinu).
  • U slučaju da je na obračunskoj uplatnici iskazan iznos od 0,00 EUR, to znači da korisnik nema duga po obračunu za razdoblje od 01.10. do 31.12.2022. godine.

Kućanstva (kuće) – korisnici koji imaju dva ili više obračunskih mjesta

  • Sve uplate akontacija u razdoblju od 01.10.2022. do 19.01.2023. godine iskazane su na jednom od obračuna (na jednom obračunskom mjestu), odnosno sve uplate za sva obračunska mjesta su zbrojene i iskazane su na jednom od obračuna. Ovim korisnicima se neće dostavljati ispravak obračuna (jer su obračunate količine i cijene ispravne), a u Koprivničkim vodama d.o.o. će se uplaćene akontacije razdvojiti na uplate po pojedinom mjestu potrošnje.

Kućanstva (zgrade) – korisnici u zgradama koji dobivaju dva obračuna (za toplu i hladnu vodu)

  • Pogrešno je obračunata naknada (fiksni dio osnovne cijene javne odvodnje) na računu za toplu vodu, odnosno ta naknada nije trebala biti obračunata te će se tim korisnicima dostaviti ispravni obračuni za toplu vodu za razdoblje od 01.10. do 31.12.2022. godine. Obračun potrošnje za hladnu vodu je ispravan.
  • Sve uplate akontacija u razdoblju od 01.10.2022. do 19.01.2023. godine iskazane su na jednom od obračuna (ili na obračunu za toplu vodu ili na obračunu za hladnu vodu), odnosno sve uplate akontacija i za toplu i za hladnu vodu su zbrojene i iskazane su na jednom od obračuna. Ovim korisnicima se neće dostavljati ispravak obračuna (jer je obračun ispravan), a u Koprivničkim vodama d.o.o. će se uplate razdvojiti na uplate za toplu i na uplate za hladnu vodu.

Zahvaljujemo svim korisnicima koji su nam skrenuli pažnju na potrebna poboljšanja te se ispričavamo onima kojima su dostavljeni netočni obračuni.

Koprivničke vode d.o.o.

Radni sastanak djelatnika kontrole kvalitete vode za piće u Koprivnici

U srijedu, 18. siječnja, održan je radni sastanak djelatnika kontrole kvalitete vode za piće nekoliko susjednih isporučitelja javnih vodnih usluga. Tom prigodom u prostorijama Centralnog laboratorija Koprivničkih voda okupili su se kolegice i kolege iz virovitičkog Virkoma, varaždinskog Varkoma, čakovečkih Međimurskih voda te domaćina Koprivničkih voda. Sastanak je već tradicionalan i svake se godine održava kod drugog domaćina, a ove je godine domaćinstvo pripalo Koprivničkim vodama te su kolege ujedno imali prilike i razgledati nove prostore i opremu centralnog laboratorija koji je izgrađen i opremljen u sklopu projekta Aglomeracije.

– Ovakav oblik stručne suradnje višestruko je koristan jer kao susjedni isporučitelji dijelimo slične uvjete vodozahvata dravskog aluvija kao i tehničkih karakteristika isporuke vode. Glavne teme sastanka bile su vezane na prijedlog zakona o vodi za ljudsku potrošnju i slijednim planovima sigurnosti vode, ali su također i razmijenjena mišljenja i iskustva vezna na područje sigurnosti i vodoopskrbe i zdravstvene ispravnosti vode za piće – rekao je Damir Ruk, rukovoditelj Sektora centralni laboratorij i zahvaćanje vode.

Također je provedeno i međulaboratorijsko ispitivanje realnih uzoraka vode kao bi usporedili i provjerili točnost i preciznost određivanja sastava vode kroz različite uređaje i laboratorijske analitičke metode.

Obavijest o privremenom prekidu vodoopskrbe – Križevačka cesta

Obavještavamo korisnike vodnih usluga na kućnom broju 20C, 47C, 47D i 47G na Križevačkoj cesti u Koprivnici da će zbog radova na vodovodnoj mreži u utorak, 31. siječnja 2023., biti prekid u opskrbi pitkom vodom u vremenu od 9:00 do 15:00 sati.

Za vrijeme trajanja radova opskrba pitkom vodom osigurat će se cisternom smještenom ispred kućnog broja 47G.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme

JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme s probnim radom od 6 mjeseci – DEŽURNI RADNIK – operater na pročistaču

Objavljeno 27. siječnja 2023.