Učenici Srednje škole u posjetu Pročistaču otpadnih voda u Herešinu

Učenici 4.g razreda (smjer: tehničar nutricionist) Srednje škole Koprivnica s razrednicom Ines Frančić posjetili su danas Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu. Učenike je postrojenjem provela Nikolina Vargović, voditeljica RJ Odvodnja i pročišćavanje, koja im je detaljno objasnila proces koji se odvija na koprivničkom pročistaču. Kako su učenici mogli saznati, radi se o trećoj razini pročišćavanja koja je u skladu s najsuvremenijim normama pročišćavanja otpadnih voda, a saznali su kako se dehidrira i zbrinjava otpadni mulj.

Novim laboratorijem za analizu vode za ljudsku upotrebu, koji se također nalazi u Herešinu, učenike je proveo dr.sc Damir Ruk, rukovoditelj Sektora centralni laboratorij i zahvaćanje vode. I tamo su učenici usvojili nova znanja te razgledali suvremenu opremu kojom se u laboratoriju svakodnevno radi analiza vode.

Koprivničke vode i Srednja škola Koprivnica uspješno surađuju dugi niz godina, a školi je donirana vrijedna laboratorijska oprema koju učenici koriste u svojim praktikumima.

Svjetski dan voda u Koprivničkim vodama obilježen druženjem s djecom na vodocrpilištu

Svjetski dan voda koji se obilježava svake godine 22. ožujka obilježen je na vodocrpilištu Lipovec, i to s učenicima četvrtog razreda OŠ Braća Radić i njihovom učiteljicom Ines Turk.

Učenici su ovaj dan započeli istraživanjem potoka Koprivnica uz koji su prošetali do vodocrpilišta Lipovec, jednog od dva izvora pitke vode Koprivničkih voda.

Lipovcem ih je proveo dr.sc. Damir Ruk, dipl. ing. biol., rukovoditelj Sektora centralni laboratorij i zahvaćanje vode, koji je djeci na zanimljiv način pokazao kakve to bunare skriva Lipovec i kako se crpljenje vode za javnu vodoopskrbu razlikuje od bunara koje još poneko kućanstvo ima za vlastite potrebe.

Djecu je najviše zanimalo kako je voda koju danas crpimo došla u podzemlje te imamo li dovoljno vode za naše potrebe.

Uz pijuckanje svježe vode direktno iz slavine na vodocrpilištu, mališani su dobili odgovore na sva svoja pitanja, a i sami su se pohvalili na koje sve načine štede vodu i kako još brinu o okolišu.

JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme – Inženjer za geodetske poslove

Sukladno članku 28. Zakona o vodnim uslugama („Narodne novine“ broj 66/19), KOPRIVNIČKE VODE d.o.o., OIB: 20998990299, Ulica Mosna 15a, Koprivnica raspisuju

JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme s probnim radom od 6 mjeseci

Radno mjesto: Inženjer za geodetske poslove

Natječaj pronađite OVDJE

JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa – Radno mjesto Radnik (Radna jedinica Odvodnja)

Sukladno članku 28. Zakona o vodnim uslugama („Narodne novine“ broj 66/19), KOPRIVNIČKE VODE d.o.o., OIB: 20998990299, Ulica Mosna 15a, Koprivnica raspisuju

JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme s probnim radom od 6 mjeseci

Radno mjesto: Radnik (Radna jedinica Odvodnja)

Natječaj pronađite OVDJE.

Obavijest o privremenom prekidu vodoopskrbe – Varaždinska i Voćarski put

Obavještavamo korisnike vodnih usluga u Ulici Varaždinska cesta od kućnog broja 94 do 106 i od 119C do 127A te u Ulici Voćarski put, da će zbog radova na vodovodnoj mreži u utorak, 19. ožujka 2024. godine, doći do prekida u opskrbi vodom u vremenu od 8:00 do 11:00 sati. Za vrijeme trajanja radova opskrba pitkom vodom osigurat će se cisternom smještenom ispred kućnog broja 100 u Ulici Varaždinska cesta.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obavijest o privremenom prekidu vodoopskrbe – Herešin

Obavještavamo korisnike vodnih usluga u naselju Herešin da će zbog radova na vodovodnoj mreži u utorak, 19. ožujka 2024. godine, doći do prekida u opskrbi vodom u vremenu od 8:00 do 12:00 sati.

Za vrijeme trajanja radova opskrba pitkom vodom osigurat će se cisternom smještenom ispred društvenog doma u Herešinu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.