Učenici Srednje škole u posjetu Pročistaču otpadnih voda u Herešinu

Učenici 4.g razreda (smjer: tehničar nutricionist) Srednje škole Koprivnica s razrednicom Ines Frančić posjetili su danas Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu. Učenike je postrojenjem provela Nikolina Vargović, voditeljica RJ Odvodnja i pročišćavanje, koja im je detaljno objasnila proces koji se odvija na koprivničkom pročistaču. Kako su učenici mogli saznati, radi se o trećoj razini pročišćavanja koja je u skladu s najsuvremenijim normama pročišćavanja otpadnih voda, a saznali su kako se dehidrira i zbrinjava otpadni mulj.

Novim laboratorijem za analizu vode za ljudsku upotrebu, koji se također nalazi u Herešinu, učenike je proveo dr.sc Damir Ruk, rukovoditelj Sektora centralni laboratorij i zahvaćanje vode. I tamo su učenici usvojili nova znanja te razgledali suvremenu opremu kojom se u laboratoriju svakodnevno radi analiza vode.

Koprivničke vode i Srednja škola Koprivnica uspješno surađuju dugi niz godina, a školi je donirana vrijedna laboratorijska oprema koju učenici koriste u svojim praktikumima.