Radni sastanak djelatnika kontrole kvalitete vode za piće u Koprivnici

U srijedu, 18. siječnja, održan je radni sastanak djelatnika kontrole kvalitete vode za piće nekoliko susjednih isporučitelja javnih vodnih usluga. Tom prigodom u prostorijama Centralnog laboratorija Koprivničkih voda okupili su se kolegice i kolege iz virovitičkog Virkoma, varaždinskog Varkoma, čakovečkih Međimurskih voda te domaćina Koprivničkih voda. Sastanak je već tradicionalan i svake se godine održava kod drugog domaćina, a ove je godine domaćinstvo pripalo Koprivničkim vodama te su kolege ujedno imali prilike i razgledati nove prostore i opremu centralnog laboratorija koji je izgrađen i opremljen u sklopu projekta Aglomeracije.

– Ovakav oblik stručne suradnje višestruko je koristan jer kao susjedni isporučitelji dijelimo slične uvjete vodozahvata dravskog aluvija kao i tehničkih karakteristika isporuke vode. Glavne teme sastanka bile su vezane na prijedlog zakona o vodi za ljudsku potrošnju i slijednim planovima sigurnosti vode, ali su također i razmijenjena mišljenja i iskustva vezna na područje sigurnosti i vodoopskrbe i zdravstvene ispravnosti vode za piće – rekao je Damir Ruk, rukovoditelj Sektora centralni laboratorij i zahvaćanje vode.

Također je provedeno i međulaboratorijsko ispitivanje realnih uzoraka vode kao bi usporedili i provjerili točnost i preciznost određivanja sastava vode kroz različite uređaje i laboratorijske analitičke metode.