Potpisan Aneks Kolektivnog ugovora sa sindikatom Koprivničkih voda

Dana 23. srpnja 2021. godine u prostorijama Koprivničkih voda potpisan je Aneks  Kolektivnog ugovora sa Samostalnim sindikatom radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima hrvatske podružnica Koprivničke vode. Ugovor je potpisan od strane sindikalnog povjerenika Koprivničkih voda Vitomira Vedriša i direktora Koprivničkih voda Zdravka Petrasa.

Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić u funkciji Predsjednika Skupštine društva Koprivničke vode.

Samim potpisivanjem aneksa ugovora došlo je do povećanja fiksnog dodatka na plaću sa 600,00 kn na 900,00 kn što je u konačnici povećanje plaće od 3,54% bruto. Posljednje povećanje osnovice odnosno fiksnog dodatka na plaću bilo je u srpnju 2007. godine i budući da je kroz posljednjih nekoliko godina došlo do značajnog povećanja primanja u graditeljskom sektoru kao i u branši javnih isporučitelja vodnih usluga, do povećanja je trebalo doći kako se ne bi dogodio odlazak stručnih inženjera i kvalificiranih vodoinstalatera koji su potrebni za sprovedbu investicija Koprivničkih voda ali i za svakodnevno upravljanje i održavanje sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje.