Potpisan prvi ugovor za radove na projektu Aglomeracija Koprivnica vrijedan 150,6 milijuna kuna

Danas 18. siječnja, u Gradskoj vijećnici grada Koprivnice potpisan je Ugovor za radove na proširenju postojećeg sustava odvodnje na nova naselja u aglomeraciji Koprivnica u sklopu projekta sufinanciranog od strane EU „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica“. Potpisivanju su prisustvovali župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

 

Ugovor su potpisali Predsjednik uprave Radnik d.d. Mirko Habijanec te direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

Vrijednost Ugovora iznosi 150.656.157,42 HRK bez PDV-a, od čega je oko 102 milijuna kuna sufinancirano iz Europske Unije iz Kohezijskog fonda, lokalna komponenta je oko 13 milijuna kuna dok ostatak vrijednosti projekta sufinancirat će Hrvatske vode i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Ovim Ugovorom predviđena je izgradnja kanalizacijske mreže u duljini od 75,5 km, 27 crpnih stanica te je predviđeno 1.425 novih priključaka na sustav vodoopskrbe i 2.400 na sustav odvodnje.
Projekt se provodi na području Grada Koprivnice te općinama Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine. Predviđeni završetak projekta očekuje se do kraja 2023. godine.