Koprivničke vode s Hrvatskim vodama dogovorile sufinanciranje investicija u 2019. godini

U Koprivničkim vodama 19.02.2019. godine održan je radni sastanak na temu provedenih investicija vodno komunalne infrastrukture u 2018. godini te planiranih projekata koji će se realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama, gradom Koprivnicom i općinama na uslužnom području Koprivničkih voda u 2019. godini.

Sastanku s predstavnicima Koprivničkih voda prisustvovali su zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, voditelj sektora korištenja voda Đino Zmijarević, voditelj vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić, sa suradnicima, gradonačelnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik Branko Hrg, predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec, te načelnici općina Stjepan Milinković, Mario Hudić, Vlado Bakšaj i Danimir Kolman.

  

Predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras naglasio je da se odlična suradnja s Hrvatskim vodama i općinama koje se nalaze na području koprivničke Podravine iskazuje kroz projekte u kojima se zajedno sudjeluje. Najbolji pokazatelj je ukupna vrijednost provedenih investicija u iznosu od 6,8 milijuna kuna za 2018. godinu, od čega su Hrvatske vode sudjelovale s 5,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Navedeni su i planirani projekti za 2019. godinu koji će se realizirati uz pomoć Hrvatskih voda i općina na čijem se području planira izgradnja vodno komunalne infrastrukture, te nastavak provođenja projekta Aglomeracije Koprivnica kao najvećeg infrastrukturnog projekta na području Koprivničko – križevačke županije.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, sa svojim najbližim suradnicima napomenuo je da su Hrvatske vode spremne pomoći u realizaciji pripremljenih projekata te da sve stručne službe Hrvatskih voda stoje na raspolaganju za suradnju. Naglasio je da je cilj Hrvatskih voda pomoći u iskorištavanju resursa koji su namijenjeni za projekte Grada Koprivnice i općina preko Koprivničkih voda.

Načelnici općina izjavili su zahvalnost i zadovoljstvo što se navedenim infrastrukturnim  projektima podiže standard i kvaliteta života u njihovim općinama te se ujedno nadaju da će se ovakav oblik suradnje s Koprivničkim vodama i Hrvatskim vodama nastaviti i dalje.

Saborski zastupnik Branko Hrg izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te je kao saborski zastupnik s područja Koprivničko – križevačke županije obećao pomoć u realizaciji investicija planiranih za 2019. godinu.