Djelatnici Koprivničkih voda obilježili Svjetski dan voda

Dana, 22. ožujka povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, posjetili smo dječji vrtić „Lopticu“, skupine Zečići, Ljubičice i Cipelići.

Djelatnici Koprivničkih voda, Igor Horvat i Boris Ivaniš tom su prilikom održali kratku edukaciju o konzumaciji i očuvanju pitke vode, ali i upozorili na probleme poput zagađenja i nedostatka pitke vode u mnogim zemljama te važnosti konzumacije vode za sva živa bića.

U suradnji s dječjim vrtićem „Loptica“ djeca su ispisivala eko-poruke na temu „Čuvajmo vode“, gdje je svaka poruka odraz onoga što njima predstavlja i znači voda. Također su radili i pokuse s vodom, pa su tako osim osnovne provjere ima li voda boju, miris i okus, provjeravali i što tone, a što pluta na vodi.

Tako su djeca uz pomoć pluta, matice, vijka, novčića, spužve, čavlića i ostalih predmeta istraživala i neposrednim iskustvom dolazila do zanimljivih spoznaja.

Zbog činjenice da je život bez vode nemoguć, kao i činjenice da pitke vode ima malo, kvalitetna pitka voda smatra se najvećim prirodnim resursom današnjice. Zato je iznimno važno racionalno korištenje pitke vode te su djeca upoznata s načinima štednje vode u svakodnevnom životu.